Catch Your Moments, timing is alles in het leven!

“Hoe zou je nu terugkijken op je leven als je op je sterfbed zou liggen?” Die vraag stelde ik mijzelf toen ik een artikel las over de 5 dingen waar mensen op hun sterfbed spijt van hebben.

De Australische palliatieve verpleegkundige Bonnie Ware verzorgt mensen op hun sterfbed. Zij schreef het boek ‘The Top Five Regrets of the Dying’. De vijf punten waar mensen op hun sterfbed het meeste spijt van hadden lijken universele vraagstukken die ik nu op mezelf projecteer.

Alles in het leven is timing

Voor velen van ons gaan de dagen, weken, maanden en jaren voorbij met drukke agenda’s, veel werk, tijdsdruk en vaak op de automatische piloot zonder te beseffen dat dit het leven zelf is. De illusie dat wij oneindig veel tijd hebben lijkt ons in de molen des levens draaiende te houden, tot er iets gebeurt dat je raakt en je dagelijkse ratrace uit balans brengt. “Koekkoek, goedemorgen, even wakker worden!”

Wake-up call

Als er plotseling iemand in je omgeving ziek is of overlijdt of je eigen gezondheid laat je in de steek, noemen we dat vaak een wake-up call. Dan gaan we ineens beseffen hoe kostbaar de tijd is die je in het leven is gegeven en gaan we nadenken over onze dromen. Bizar eigenlijk, dat er zo’n ingrijpende gebeurtenis nodig is om ons wakker te schudden. Nou, ik wil je niet laten schrikken, maar de kans dat wij ooit overlijden is 100%. Dit is een vast gegeven. We weten alleen niet wanneer en hoe.

Leef!

Catch Your Moments is een wake-up call om te leven zonder slecht nieuwsbericht. Dat is mijn missie. Als je de verhalen leest van Bonnie Ware, komen de top 5 redenen eigenlijk allemaal neer op twee thema’s: tijd en verlangens of gevoelens.
1. Had ik maar mijn leven op mijn eigen manier geleid, niet het leven dat anderen van me verwachtten of wilden.
2. Had ik maar niet zo veel gewerkt.
3. Had ik mijn gevoelens maar vaker getoond.
4. Had ik mijn vrienden maar meer gekoesterd.
5. Had ik mezelf maar meer toegestaan om gelukkig te zijn.

Trigger

Als mijn blog een trigger voor jou is en aanzet tot nadenken, nodig ik je van harte uit om kennis te maken. Tijdens een pelgrimstocht heb ik mijn levenservaringen verrijkt met ervaringen van mensen over de hele wereld en mijn eigen pad gevonden hieruit kristalliseerden zich essentiële wegwijzers die ook jou helpen je eigen pad in het leven te vinden. Met Catch Your Moments heb ik een gids ontwikkeld, een wake-up call. Een inspiratiebron om bewuster naar jezelf te kijken en de footprint die jij achterlaat. Catch Your Moments is een gids op jouw reis. Samen creëren wij ervaringen die een trigger zijn om jouw manier van leven voor altijd te veranderen.

In mijn podcasts neem ik je graag mee op mijn reis en op deze website kun jij je verder laten inspireren en informeren en natuurlijk kun je contact met me opnemen.
Welkom!

 

Aankomende experiences

Special event!

Ga je mee naar Marbella??

Over Steffi

In mei 2019 pak ik voor de eerste keer mijn rugzak voor een pelgrimstocht naar Santiago de Compostella, alleen op weg in een analoge wereld. Een reis die het begin zou worden van een onvergetelijk avontuur en het einde van de zoektocht naar mijn missie in dit leven.

De puzzelstukjes passen ineens in elkaar en ik kreeg de bevestiging van wat ik al lang wist. Mijn passie is reizen, fotograferen en mensen helpen en inspireren. Met Catch Your Moments maak ik de vertaalslag van mijn ervaringen naar het dagelijkse leven.

Alles in het leven is timing en alles in het leven is tijdelijk. Waarom wachten op een wake up call om te beseffen hoe kostbaar onze tijd is? CYM is jouw wake up call. Met een inspirerend concept trigger ik jouw om je eigen weg te vinden en momenten te creëren die je leven voor altijd kunnen veranderen