Een pelgrimstocht begint met de eerste stap

“Voordat ik 10 km ga hardlopen tijdens de Rotterdam marathon loop ik nog liever 150km met een rugzak door de bergen!” Dit riep ik terwijl ik nog niet eens een rugzak had en wandelen niet een van mijn favoriete hobby’s was, maar alles beter dan hardlopen.

Een schop onder je kont

In de basis weten wij allemaal hoe we gezond moeten leven, welke voedingsstoffen goed voor ons zijn en dat wij moeten bewegen. Maar we doen het vaak niet. We blijven liever bij onze oude gewoontes want verandering doet altijd een beetje pijn. Het belangrijkste is dat je verandering wilt en dat je het meent, anders zal je nooit slagen. Het punt dat ik wilde veranderen en dat ik het ook meende had ik bereikt toen ik in januari 2019 startte bij Enforce Rotterdam om met begeleiding van een personal trainer fitter te worden en 20 kg af te vallen. En ik heb ook geleerd dat voor een blijvende verandering af en toe een schop onder je kont nodig is. Want je vervalt soms weer terug naar punt 1: we weten het wel maar doen het niet. Zorg dus dat je mensen in je omgeving hebt die om je geven en je die schop durven geven.

Stel een uitdagend doel

Tijdens een training stelt Rick mijn personal trainer mij de vraag: “Stef, welke sportieve uitdaging ga jij aan die jij niet kon voordat jij bij mij bent gaan trainen?” Ik denk dat ik er wel mee wegkom als ik vertel dat ik van 0 naar 4 keer per week trainen en met inmiddels 15 kg minder, mezelf wel genoeg heb uitgedaagd. Nee, dat is geen antwoord op zijn vraag en Rick stelt de vraag nog een keer. Ik vraag een week bedenktijd in de hoop dat hij het vergeet, maar helaas. Als ik niet met een antwoord kom zegt Rick: “Ok, als jij het zelf niet bepaalt, doe ik dat voor jou en ga jij 10 km hardlopen bij de Rotterdam Marathon in April.” April, dat is in 4 weken!? Neeeeeeee, ik ga echt niet hardlopen. Ik haat hardlopen! “Oh… Wat ga je dan wel doen?” zegt Rick en kijkt me aan. Mijn hersenen slaan op hol. Ik moet ter plekke iets bedenken maar vervolgens hang ik er wel aan vast. Shit! “Nou,” zeg ik, “voor ik 10 km ga hardlopen ga ik nog liever 150 km met een rugzak door de bergen.” “Ok, deal!” zegt Rick. “Wanneer vertrek je?”

Inspiratie

Tijdens mijn honderden uren per jaar in de auto, had ik jaren geleden luisterboeken ontdekt. Mijn allereerste luisterboek kocht ik in Duitsland waar ik vaak ben voor mijn werk. Ik kreeg flashbacks van mijn eerste CD die ik ooit kocht en trots stap ik in mijn auto met een luisterboek: Hape Kerkeling , “Ich bin dann mal weg.” Op een ludieke manier vertelt Hape over zijn pelgrimstocht als ongetrainde wandelaar naar Santiago de Compostella.

Plan het en DOE het

“Als ik überhaupt ergens heenloop met een rugzak, dan loop ik ook naar Santiago de Compostella.” vertel ik mijn trainer Rick. Ik doe research over de achtergrond van een pelgrimstocht, de routes, lees tips in pelgrimgroepen op social media en langzaam begint het te kriebelen. Ga ik dat echt doen? Ik trek een cirkel op de landkaart en maak i.p.v. 150km er maar 250km van en kom uit in Porto waar mijn avontuur zou beginnen. Ik boek een ticket en er is geen weg meer terug… Op 22 mei 2019 zet ik mijn eerste stap op de Camino in Porto. De beste reis ooit! Tijdens de pelgrimstocht heb ik mijn levenservaringen verrijkt met ervaringen van mensen over de hele wereld en mijn eigen pad gevonden. Hieruit kristalliseerden zich essentiële wegwijzers die ook jou kunnen helpen je eigen pad in het leven te vinden. Met Catch Your Moments heb ik een gids ontwikkeld, een wake-upcall. Een inspiratiebron om bewuster naar jezelf te kijken en de footprint die jij achterlaat. Catch Your Moments is een gids op jouw reis. Samen creëren wij ervaringen die een trigger zijn om jouw manier van leven voor altijd te veranderen. In mijn podcasts neem ik je graag mee op mijn reis en op catchyourmoments.com  kan jij je verder laten inspireren en informeren en natuurlijk contact met me opnemen. Welkom!

Aankomende experiences

Special event!

Ga je mee naar Marbella??

Over Steffi

In mei 2019 pak ik voor de eerste keer mijn rugzak voor een pelgrimstocht naar Santiago de Compostella, alleen op weg in een analoge wereld. Een reis die het begin zou worden van een onvergetelijk avontuur en het einde van de zoektocht naar mijn missie in dit leven.

De puzzelstukjes passen ineens in elkaar en ik kreeg de bevestiging van wat ik al lang wist. Mijn passie is reizen, fotograferen en mensen helpen en inspireren. Met Catch Your Moments maak ik de vertaalslag van mijn ervaringen naar het dagelijkse leven.

Alles in het leven is timing en alles in het leven is tijdelijk. Waarom wachten op een wake up call om te beseffen hoe kostbaar onze tijd is? CYM is jouw wake up call. Met een inspirerend concept trigger ik jouw om je eigen weg te vinden en momenten te creëren die je leven voor altijd kunnen veranderen